20 милиона за чишћење Пека и Посушке реке

IMG_20170927_152525
Facebook

Мало која локална самоуправа је успела да својим упорним активностима доведе стање вотокова у оптималне оквире као кучевачка. Учињено је све што jе могло да се учини да се ситуације из 2005.год ( када су појединци возили моторне гумене чамце на потезу од игралишта до Јелене стене и железничке пруге) као и оне  из 2014-те, када је насеље Пек било потопљено, никада више не понове. Сваке године много се радило и улагало да би се евентуалне поплаве спречиле. Тако су и сада, у оквиру редовних одржавања реке Пека,  у потезу клисуре  и улива Посушке реке у Пек, у току интезивни радови на санацији дотичних водотокова. Вредност започетих радова је 5 милиона динара, инвеститор су ЈП Србијаводе   а извођач радова је Водопривреда Пожаревац,

Почели су радови и на санацији реке Пек у зони водоизворишта Млака ( где би требало да се санира корито реке у дужини од 1,1 км ). Вредност ових радова је 15 милиона динара а финансијер су ЈП Србијаводе..

На састанку одржаном 28. септембра у кабинету председника општине Кучево, где су се састали нaјодговорниоји представници локалне самоуправе  са представницима ЈП Србијаводе и Водопривреде Пожаревац,између осталог је  договорено  да ЈП Србијаводе уради Елаборат о чишћењу Посушке реке.

Loading