Kučevački sportisti uspešni na gostovanjima!

Facebook

Svi zonaši odigrali nerešeno, “Vučice” nemilosrdne  i u Beogradu

U okviru 11. kola zone “Dunav” sva tri kučevačka kluba su gostovala I svi su se vratili neporaženi! Lider prventsva, “Basarac” iz Mišljenovca  je  u Markovcu,  na terenu  drugoplasiranog  “Napretka”,  odličnom igrom pokazao zašto se na nalazi na vodećoj poziciji na tabeli.  Rezultat je na kraju bio 0:0 ali mišljenovčanima ostaje da žale za pogođenom stativom I još nekoliko veoma izglednih neiskorišćenih  šansi “ Igrali smo onako kako smo to I najavili “ rekao je Mališa Grujić, predsednik mišljenovčana nakon meča  “ napadački I na pobedu. Nismo iskoristili ukazane prilike, ali ni za čim da žalimo.U meču sa direktnim konkurentom za osvajanje titule jesenjeg šampiona  I to na njegovom terenu ,dokazali smo da  smo trenutno ekipa  br.1 u zoni “Dunav”.

img_0134

Druga dva kučevačka kluba kojia nastupaju u zoni “Dunav”,  svoje mečeve su odigrali u subotu. “Zvižd” je u Požarevcu, u duelu sa ekipom “Radničkog 1926”, u meču koji će ostati zapamćen kao “penal – utakmica” jer  je petrovački sudija Marko Racić dosudio čak tri jedanaesterca , dva za požarevljane I jedan za kučevljane , odigrao nerešeneo 1:1 ( požarevljani su od dve, najstrožije kazne dosuđene u njihovi korist, uspeli da iskoriste samo jednu). RSK iz Rabrova je gostovao u Velikoj Plani I ta utakmica je završena bez pobednika 0:0. Rabrovci su imali više od igre, stvorili više izglednih prilika ali meč je završen nerešeno.

Nakon 11-tog kola “Basarac” je prvi na tabeli sa 27 bodova, “RSK” deveti  a “Zvižd” jedanaesti sa po 17 osvojenih bodova.

U narednom, 12. kolu kučevački zonaši su domaćini :”Basarac” dočekuje “Homoljac” iz Žagubice, “Zvižd” Šumadiju iz Aranđelovca  a “RSK” “Šumadiju” iz Toponice.

MFL “Dunav”  Crni vikend za kučevačke ligaše. “Polet” iz Voluje jer na svom stadionu I pored vođstva od 1:0, poražen od  “Železničara” iz Požarevca sa 1:2, dok je “Jedinstvo” iz Duboke izgubilo na svom terenu od ekipe “Dizel” iz Bara sa 1:4. “Polet” je trenutno na 12. mestu na tabeli sa 11 bodova,  dok je “Jedinstvo” predposlednje  sa 8 bodova. U narednom kolu “Polet” gostuje u Petki domaćem “Dunavcu” dok dubočani  putuju na megdan   “Obiliću” u Živici.

RUKOMET

grandzvezda_rkkucevo_3

Rukometašice  RK “Kučeva” su ostvarile I petu uzastopnu pobedu u I ligi za žene grupa “Centar”. U subotu su, u utakmici koja je igrana u Beogradu sa početkom u 19,30 časova,  prosto ponizile ekipu RU “Grand Zvezde” u njihovoj hali savladavši ih rezultatom  34 : 22 ( 20:9). Sve je bilo rešeno u prvom delu utakmice kada su kučevljanke povele sa dvocifrenom razlikom da bi u nastavku veću minutažu dobile mlađe igračice. Najefikasnije u taboru kučevljanki su bile Stekićeva I Đorđevićeva sa po 9 pogodaka, dok je Šulčejićeva  postigla  7, Krstovićeva  6 a Sujićeva   3 pogodka. U narednom kolu kučevljanke pred svojom publikom dočekuju ekipu ŽRK “Radnički” iz Obrenovca.

Loading