Јаношевић – неопходни и АБМ и добар пут

IMG_2500
Facebook

Екипа РТС-а снимала је данас  прилог у вези дела пута  у атару насеља Равниште који ће бити објављен у емиси „Србија данас“ на 1. програму. Прилог је снимљен на више локација а једна од њих је била и у кругу фабрике АБМ у Кучеву, у ул “Боже Димитријевића“ где су изјаве дали Зоран Лазовић , директор АБМ и председник општине Кучево Новица Јаношевић.

Лазовић је у свом излагању навео да привредни субјекат којем је на челу запошљава неколико десетина радника и послује у складу са свим важећим законским и подзаконским прописима – од рударских до еколошких. Навео је напоре које АБМ улаже да се реши питање тог пута и потенцирао  да ће се од идуће сезоне ( која за ову фирму почиње у мају и траје до почетка октобра) користити  нови, алтернативни пут.

Јаношевић је између осталог рекао : „Нама су неопходни и АБМ и добар пут ! Локална самоуправа улаже велики труд, заједно са АБМ-ом,  да се  проблем реши завршетком алтернативног пута којим  би се кретање тешких моторних возила изместило са садашњег. Само општина Кучево је до сада уложила више од 6 милиона динара у његову изградњу а  биће настављено  са њима , тако да се завршетак пута очекује до краја ове године. Након тога, уложићемо сву своју енергију не би ли се постојећи пут Кучајна- Равниште- Церемошња санирао новом асфалтном траком.“

Loading