Кржановић – почела реализација пројекта тзв „топле везе“. Јаношевић – несхватљиво понашање опозиције

IMG_0548
Facebook

Дуго очекивана реализација пројекта тзв „топле везе“, односно изградња објекта који би повезао зграду ОШ „Угрин Бранковић“ и Спортску халу почела је протеклог викенда. Тим поводом огласили су се Снежана Кржановић, директорка  школе и први човек кучевачке општине Новица Јаношевић.

„ Коначно“ са великом дозом олакшања било је прво што је рекла Кржановићка.“ Прича о Пројекту сеже неколико година уназад, још од када смо код надлежног Министарства послали пријаву за   конкурс “Безбедним путем до света спорта“.Након дужег чекања, 2014. године смо обавештени да нам је пројекат одобрен.Након тога кренули смо у процедуру  прописану законом, што је, на жалост,  потрајало пар година. По окончању свих, за извођача радова је од стране Јединице за управљање пројектима- програм модернизација школа, изабрана фирма „Модулор“ доо Београд. Тада се испоставило да постојећи темељи нису у складу са савременим прописима у грађевинарству и..  школа је  морала  да приступи изради нових  пројекта за санацију постојећих темеља. Сада смо коначно у ситуацији да кажемо да су   радови на санацији темеља (који су предуслов за даљу градњу) почели у суботу 2. септембра.2017.године.“

 

„ Ја бих се захвалио пре свега бившем премијеру а садашњем председнику Србије на разумевању и помоћи у вези коначне реализације овог пројекта који ће много значити не само за школу већ и за целу општину. Када буде окончан, квалитет и могућности савременог бављења спортом  биће значајно побољшани„ изјавио је Јаношевић.“ Надам се да опозиција у нашој Скупштини општине неће покушати да саботира  и овај пројекат, као многе раније. Подсетио бих грађане само на дешавања на последње две седнице СО  када су одборници са листе „др Дарко Благојевић“ покушали да спрече процес гасификације и покретање производње креча у бившој Кречани.

Наиме , имамо озбиљне најаве да ће се после гасификације покренути производња креча и то у великом обиму . Предуслов за то је усвајање Одлуке о изменама и допунама Просторног плана општине Кучево. Логично би било да сви одборници гласају за то , али веровали или не, није било тако. Не разумем чиме се руководе  људи са листе „др Дарко Благојевић“, нити кога они мисле да представљају и кога заступају у скупштини – када  гласају против интереса свих својих суграђана!? Причи о одбијању одборника изабраних на листи „др Дарко Благојевић“, да подрже измену Одлуке, додатни знак питања даје поступак одборнице  Даринке Богдановић Петровић, иначе  запосле у Кречани.Она је  након седнице СО Кучево одржане 14. јуна позвала све одборнике, посебно са листе којој  и сама припада, да  подрже ту Одлуку. Међутим, на наредној седници, 06. јула,  када се о њој одлучивало, сама због годишњег одмора  није била присутна,  а ни један одборник опозиције није гласао за њено доношење? Ја разумем да неко другачије политички размишља и мисли,  али не могу да схватим да због тога жели да заустави поново покретање производње креча? А  сви врло добро знамо да би поновна производња креча   много значило за даљи напредак општине.“

Планирано је 120 дана за изградњу 284 квадрата. У оквиру новог објекта наћи ће се купатила са туш кабинама и просторије за пресвлачење ученика  пре одласка на часове физичког и здравственог васпитања, две канцеларије за наставнике и тренере као и просторија за одлагање справа и спортске опреме. И ходник који ће повезивати основну школу и спортску халу.

Loading