Нова химна Фестивала „Труба Мирослава Милета Матушића“

Facebook
За 12. Фестивал „Труба Мирослава Милета Матушића“ организатори су спремилио ново рухо – тако ће од ове године званична химна фестивала, уместо досадашње „Са Овчара и Каблара“ бити „Пшеничице ситно семе“,  а свих дванаест такмичара ће морати бити обучени у ношњу краја из кога долазе.
„Позиву да учествују одазвали су се скоро сви најзначајнији виртоузи трубе садашњице “ изјавио је Драган Деспот Ђорђевић, овогодишњи селектор фестивала“. Трудили смо се да равноправно буду заступљени западни, источни и јужни стил музицирања тако да све посетиоце очекује прави спектакл“.
Правила Фестивала налажу да сваки такмичар изводи коло и песму, од којих једна нумера мора бити из опуса Милета Матушића. Трубачи ће се надметати за укупно четири награде : Најбољег трубача фестивала ( статуета златног трубача и новчана награда од 50.000,00 дин), 2. место (статуета трубача и 30.000,00 дин.) и 3. место ( статуета трубача и 20.000,00 дин.) и за Најбољег извођача композиције Милета Матушића ( статуета трубача и 50.000,00 дин.). Жири који ће одлучивати о наградама сачињаваће др Данка Михајловић етномузиколог, Миша Богдановић професор трубе и Велизар Матушић музичар.
“ Сем такмичарског, припремили смо и изузетно разноврстан ревијални  део „ рекла је директорица фестивала и првa дама кучевачке културе Јасмина Благојевић„, на Летњој позорници испред Центра за културу сем такмичара наступиће и оркестар  Бојана Крстића победник овогодишњег Сабора трубача у Гучи. Такође, са нама ће бити и најбољи етно глас Србије Немања Гузијан и уметници балетског студија „Амадеус “ из Пожаревца. За крај смо припремили величанствени ватромет.“12. фестивал „Трубе Мирослава Милета Матушића“ у организацији Центра за културу и под покровтељством општине Кучево одржаће се на главном градском тргу у среду, 30. августа на Летњој позорници , са почетком у 20 часова..

Loading