Ко је за који ресор одговоран ?

Facebook

32-га седница Општинског већа која је јуче ( понедељак, 14. август) одржана у канцеларији за ЛЕР, трајала је дуже од 5 часова. Услед промене састава Већа било је неопходно да се редефинишу одговорности за сваког појединог члана. То је и учињено па је Славица Булутић (заменица председника општине) задужена за развојне пројекте, привреду, координацију рада канцелаије за ЛЕР и дијаспору, Миодраг Пауновић за унапређење туризма и промоцију општине, Зоран Кузмановић за  развој и унапређење пољопривреде и комуналне делатности, Милош Петровић за координацију активности спортских клубова и развој спорта, Давор Станојевић за правну регулативу, основно и средње образовање и рад ПУ“Лане“,  Љубиша Војић за ванредне ситуације, Сања Вукојевић за социјалну политику и помоћ најугроженијим категоријама становништва, Славиша Маријоковић за заштиту животне средине и развој културе и Горан Пејић за развој локалне инфраструктуре и безбедност саобраћаја. Председник Скупштине општине Владимир Стојановић одговоран је за унапређење , развој и координацију мактивности месних заједница на територији наше општине.

Председник Општинског већа и председник општине Кучево Новица Јаношевић је на конференцији за штампу одржаној поводом седнице истакао да има пуно поверење у све чланове Већа и да је уверен  да ће одговорно и у најбољем интересу свих грађана општине обављати поверене дужности. Потом је навео да је изузетно задовољан извршењем буџета за период јануар-јун, који је остварен са 96,3 %  ( што је више него хвале вредан резултат, када се зна да надлежни органи за све преко 90 % дају највишу оцену,) као и да је Веће донело неколико одлука у вези ЈКП „Кучево“ и ПУ „Лане“ које су условљене усклађивањем са законским прописима ( промена систематизације и Правилника о зарадама).

На седници се расправљало и о  појединим елементима везаним за пројекат гасификације општине . „ рекао је Јаношевић“ Истакао бих још једном да је то највећа инвестиција на територији коју покрива наша локална самоуправа и да износи укупно 11 милиона еура као и  да наша општина ни на који начин не учествује у њеном финансирању нити радовима. Комплетну финансијску конструкцију затвара ЈП „Србија гас“. Одељење за урбанизам Општинске управе прати развој пројекта и реагује ако дође до неких одступања од планираног. Тако смо сада били у ситуацији да код извођача радова реагујемо  јер су наши грађани уложили више примедби. Истакао бих да је извођач дужан да врати у првобитно стање све путеве као и постојећу инфраструктуру.“ При крају свог излагања први човек кучевачке општине је још навео да  је надзор и одговорност  за развој капиталних инвестиција  пренета са бивше ЈП Дирекције за изградњу и развој на Општинску управу  која ће уложити максималне напоре како би се све започете, као и будуће инвестиције, оствариле  на добробит свих  који ће се њима користити.

 

Loading