Незаборавно вече дружења са народном игром, песмом и свирком

IMG_0057
Facebook

На дуго очекиваном  Концерту под називом „Фолклор у срцу“ чланови млађих група Фолклорног ансамбла Центра за културу, заједно  са својим гостима из Костолца и Ковачевца приредили су једно незаборавно вече  дружења  са народном игром, песмом и свирком.Концерт је одржан на главном градском тргу тј. на Летњој позорници испред Центра за културу и за њега се слободно може рећи да је био права радост фолклора.

Концерт  су отворили најмлађи – чланови Припремног ансамбла Центра за културу Кучево представили су се сплетом игара „Дуње ранке“ и „Девојчица платно бели“. Након њих чланови Дечјег ансамбла „Врабац“ КУД „Костолац“, одиграли су сплет игара из Србије, а гости из Ковачевца, КУД „Љубомир Ивановић Геџа“, извели су игре из Понишавља.За крај првог блока наступио је Други фолклорни ансамбл Центра за културу са „Играма из Поморавља и Шумадије“.

У оквиру другог блока концерта чланови Припремног ансамбла одиграли су сплет дечјих игара „Ерско коло“, Данас јесте субота“, „Текла вода крај школе“, „Палеграј“ и „Шарено коло“, Прелазна група Фолклорног ансамбла Центра за културу Кучево извела је Сплет изворних влашких игара из нашег краја а Женска група певача Другог фолклорног ансамба из Кучева отпевала је песму „Играли се коњи врани“, а онда су на сцену поново изашли чланови КУД „Љубомир Ивановић Геџа“ из Ковачевца са сплетом игара „Шопска тројка“ и Влашке игре.

Трећи блок концерта отпочео је песмом „Море изграјала сјајна месечина „ коју је отпевала Мануела Бумбешевић а настављен је Сплетом  влашких игара који су одиграли гости из Костолца, наступом Женске певачка групе КУД-а из Ковачевца, потом сплетом Игара из Шумадије који су извели играчи истог друштва а за сам крај Други фолкорни ансамбл Центра за културу из Кучева извео је сплет игра из Понишавља – „Ружо савијанке“.

 

 

Loading