Uzbudljiv fudbalskii vikend

naslovna
Facebook

Svi kučevački zonaši domaćini, fudbalski sudija  Milan Novaković polaže za II kategoriju

Sva tri zonaša iz opštine Kučevu su domaćini u okviru 11. kola Zone Dunav. Lider na tabeli, „Basarac“ iz Mišljenovca, dočekuje bivšeg srpskoligaša „Šumadiju“ iz Aranđelovca.Ovo je svakako i derbi kola jer bi domaći pobedom zadržali bar tri boda prednosti u odnosu na protivnike, dok bi aranđelovčani porazom nsjverovatnije ugasili sve  realne nade da se od iduće jeseni ponovo takmiče na srpskoligaškom Zapadu. RSK, koji je trenutno 9. na tabeli dočekuje veoma čvrstu ekipu „Petra Dobrnjca“ dok će „Zvižd“, 11-ti na tabeli , ugostiti uvek neugodni  tim „Gruže“.

U MFL „Dunav“ „Polet“ iz Voluje gostuje u Kurjaču a „Jedinstvo“ iz Duboke imenjaku u Ljubinju.

dscf5413

U Opštinskoj fudbalskoj ligi „Pek“  Kučevo na programu je 6. kolo. Sastaće se  u Velikoj Bresnici „BSK 2015“-„Neresnica“, u Kučevu „Zvižd“ Omladinac- „Sloga“ i   takođe u Kučevu „Pobeda“ (Ševica) – „Radenka“.

naslovna

Ovaj fudbalski vikend ostaće upamćen i po tome, što će nakon dužeg perioda, jedan fudbalski arbitar iz Kučeva steći zvanje sudije II kategorije. Milan Novaković (1993) ispunio je do sada sve potrebne uslove ( kao glavni sudija odsudio je 15 utakmica na potrebnom rangu, imao individualnu i komisijsku kontrolu, prvo položio probni test na Zlatiboru a zatim i glavni u Kragujevcu koji se sastojao od teoretskog i usmenog dela) i sutra, 23. oktobra sudiće, pred komisijom poslatom od strane SSOS FSS-a utakmicu u Salakovcu „Radnik“-„Rudar“ iz Krepoljina. To je sudijskim fudbalskim  žargonom rečeno tzv „oslobađajuća“ kontrola nakon koje se zvanično dobija II kategorija. Unapred čestitamo Novakoviću na  osvojenoj kategoriji ! 

Loading