15. САБОР СПОРТСКИХ РИБОЛОВАЦА У ВОЛУЈИ

IMG_1917
Facebook

У Волуји се традиционално, већ деценију и по, на Светог Илију одржава Сабор спортских риболоваца чији је централни догађај такмичење у кувању рибље чорбе. Тако је било и на овом 15-ом по реду. Било је пријављено укупно 11 екипа ( свака се састојала од два члана – кувара и помоћника)  који су имали укупно 150 минута ( 2 и по часа) да припреме и скувају чорбу. Такмичари су били из различитих крајева а више од половине је дошло из братског удружења „Лињак“ из Нове Пазове. Жири је стварно имао изузетно тежак задатак и на крају редослед победничких котлића је следећи : 1. место освојила је чорба из котлића екипе „Цане и Раша“ (Слободан Милисављевић и Аранђел Бабић), друго место је припало екипи „Браћа“  из Нове Пазове (Д.Радисављевић и М. Балешевић) а треће екипи Удружења активних жена Нова Пазова ( Милосава Бјековић и Иванка Миликић). Све победничке екипе су добиле пехаре и медаље а пехар је добила и последњепласирана екипа!

У оквиру Сабора било је и доста пратећих догађаја  – од такмичења и надвлачењу конопцем, до богатог културно-уметничком програма у коме су наступиле млађе категорије  Фолклорног ансамбла  Центра за културу из Кучевуа и КУД-ови из Волује и Дубоке.

У Великој сали Дома културе у Волуји извршен је и свечани обред резања Славског колача. Чинодејствовао је парох волујски протонамесник Марко Митровић а саслуживао је парох нересничо- волујски јереј Душан Степановић.

Испред локалне самоуправе Сабору су присуствовали заменица председника општине Славица Булутић, члан Општинског већа Славиша Маријоковић и председник МЗ Нереснице Љубиша Љубомировић.

Сабор је завршен риболовачким поздравом БИСТРО до следеће године !

Loading