Ко зна – зна ! Нова донација Установи за одрасле и старије „ Кучево“

Facebook

Министарство правде Републике Србије расписало је у марту месецу  Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Право на учешће имале су установе из области различитих сфера друштвеног живота : од оних из културе, преко здравствених, просветних и социјалних. На Конкурс је пристигло укупно 763 пројекта од кога је финансирање одобрено за њих 97. Међу малобројно  позитивно решеним нашао се и  пројекат који је упутила Установа за старија и одрасла лица  Центра за социјални рад општине Кучево. Пројекат се односио на  набавку и уградњу сигналних уређаја у собе корисника који би били повезани са дежурном медицинском службом.

И Министарство правде је за њега издвојило 2,495.400,00 милиона динара

Набавка и уградња сигналних уређаја је само једна од низа активности које спроводимо у циљу побољшања квалитета живота корисника Установе која ради при Центру за социјални рад ,“ изјавила је директорка Центра Слађана Марановић-Николић.

Треба напоменути да је кучевачки Центар за социјално међу реткима у Републици који су успели да ураде тако добре предлоге пројекта да им Министарство правде два пута за редом одобри средства. Подсетимо,прошле године Министарство правде је , такође на основу веома добро припремљеног пројекта, финансирало замену кровног покривача на Установи у висини од 4.309.000,00 динара.

Loading