ЛАЖ ЈЕ ДА ОПШТИНА НИЈЕ УРАДИЛА НИШТА У ВЕЗИ АЛТЕРНАТИВНОГ ПУТА

Facebook

Деманти председника СО  Кучево Владимира Стојановића у вези прилога  на порталу  eBranicevo „Мештани не дозвољавају пролаз камионима“

„ Портал еБраничево је 21. јула  у 13,47 часова објавио прилог    „Мештани не дозвољавају пролаз камионима“. У циљу истинитог информисања јавности молимо да објавите и наш одговор на то :

ЛАЖ ЈЕ ДА ОПШТИНА НИЈЕ УРАДИЛА НИШТА У ВЕЗИ АЛТЕРНАТИВНОГ ПУТА

Самим тим што се једна фирма, у конкретном случају АБМ ,оптужује за оштећење пута,  доказује да та фирма постоји, и да исти ти који говоре да нема инвестиција у Кучеву не говоре истину. Прилог је исфабрикован да би се стекли јефтини полтички поени од стране појединих бивших политичара које је време прегазило и чије су странке заборављене од стране гласачког тела.  И који не бирају средства да на било који начин не остану у жижи јавности. Истина је да је пут Равниште – Кучево оштећен. Али су сви остали наводи из прилога нетачни. Самим тим што се једна фирма, у конкретном случају АБМ оптужује за оштећење пута  доказује да та фирма постоји и да исти ти који говоре да нема инвестиција у Кучеву не говоре истину. Лаж је и да општина није урадила ништа у вези алтернативног пута. Видите, идеја о алтернативном путу је потекла из општине Кучево. Међутим ,ситуација у вези са њим је сложена.Траса тог алтернативног пута се протеже кроз земљиште чији је власник ЈП Србијашуме  ШГ Северни Кучај и најједноставнији и законски најпрописанији начин је био да дозволе за њега од надлежних органа затраже и прибаве управо они. Алтернативни пут се протеже у дужини од 11 километара и дозволе су прибављене пре две године. Локална самоуправа је и прошле, а посебно ове године ( и првобитним буџетом а након тога и ребалансом истог)уложила огромна средства у реализацији овог пројекта. До сада је од 11 пробијено 6 километара ( што се на лицу места може видети) и сада се улажу огромни напори да се заврши и преосталих 5 километара. Локална самоуправа у свему подржава своје грађане и разуме њихове проблеме и чини све што је у њеној моћи да их реши. Међутим , велики знак питања у читавој причи представља чињеница да тим путем не пролазе само камиони АБМ већ и других предузетника, као и ЈП Србијашума који су далеко веће носивости, али да се њима не спречава пролаз. Само камионима АБМ.  Због тога локална самоуправа нема права, на крају грађани су на изборима јасно исказали своју вољу кога желе у власти, да поклекне пред  политикантским захтевима, изјавама и лажима појединих пропалих локалних политичара који ову ситуацију покушавају да искористе у неморалне сврхе. Разумемо и боримо се да доведемо што је могуће више инвестиција у нашу општину, као и да задржимо фирме које раде, па тако се трудимо да и фирми о којој се у наведеном случају ради ,АБМ,  омогућимо да настави са пословањем јер запошљава не мало радника и храни њихове породице. Наравно,  чинимо све што је у нашој моћи и да решимо проблем становника наведених насеља али као озбиљни људи не можемо дозволити да неко те проблеме искористи за стицање јефтиних политиканстких поена у обрачуну са народним послаником, председником општине или председником Скупштине општине Кучево.

ПРЕДСЕДНИК СО КУЧЕВО

ВЛАДИМИР СТОЈАНОВИЋ

Loading