Koncert klasične gitare

Facebook

U sredu, 22. oktobra, sa početkom u 19 časova, u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu, nastupaju Luka Božanić i Vuk Dragićević

Kučevački ljubitelji muzičke umetnosti imaće priliku da u sredu, 22. oktobra uživaju u Koncertu klasične gitare. Nastupiće dva mlada virtouza, Luka Božanić (1991) i Vuk Dragičević (1996). Božanić je osnovno i srednje muzičko orazovanje stekao u  u Beogradu u muzičkoj školi “Josip Slavenski” a akademske i master studije, odsek gitara, završio je na  “Slobomir P Univerzitetu” u klasi  profesora Miloša Janjića. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja.

????????????????????????????????????

Vuk Dragičević, je takođe završio i srednju muzičku školu “Josip Slavenski” u Beogradu, u klasi profesora Slobodana Milivojevića. Istakao se osvajanjem  prvih nagrada na republičkom takmičenju, Guitar art festivalu,  Sarajevo Guitar Fest-u,  na Vojvođanskom festivalu, prve nagrade na Subotica Guitar Fest-u, prve nagrade na smotri talenata u organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije . Pohađao je časove kod istaknutih profesora: Srdjan Tošić, Vera Ogrizović, Zoran Krajišnik, Aleksandar Hadži-Đorđević, Kostas Kociolis, Eduardo Fernandez. Trenutno je student II godine FMU u Beogradu.Na repertoaru koji će izvesti   između ostalih, naći će se  i kompozicij eIsaaca Albeniza, Eqberta Gismontija, Felix Mendelssohna i Enriquea Granadosa.

Loading