Мала матура 3. дан – КОМБИНОВАНИ ТЕСТ

Facebook

 

Ученици завршног разреда основних школа са територије општине Кучево, као уосталом и сви њихови вршњаци у читавој земљи, данас, трећег дана своје  „мале матуре“ полажу Комбиновани тест. Након математике и српског језика, који су полагали  у среду и четвртак ( 14. И 15. Јуна) осмациу ће бити у прилици да покажу шта су научили из биологије, физике, хемије, историје и географије. Из сваког од ових предмета имаће по 4 питања, укупно 20.

У ОШ „Угрин Бранковић“ у Кучеву испиту је приступило 73-оје ученица и ученика, у ОШ „Слободан Јовић“ у Волуји њих 19, у ОШ „Милутин Миланковић“ у Раброву 34, а у ОШ „Вељко Дугошевић“ у Турији 13, с тим што се у Турији, у оквиру пројекта  „Друга шанса“уједно  полаже и Формално основно образовањеодраслих.

Предвиђено је било да тест траје од 09 – 11,00 часова али  ђаци су почели да излазе већ око 10 часова. Међу првима си изашли Давид, Дејан и Сретен који су рекли да мисле да су „осредње“ урадили, али да су задовољни. Марко, Катарина и Огњен су иозашли заједно са теста ( Марко и Огњен су „ђаци генерације“ а Катарина главна спортска звезда ) – рекли су нам да је тест био „доста тежак“ али и да су га, (наравно !) урадили више него солидно!

Loading