Путеви Србије поклањају 50 ТАГ-ова у оквиру кампање „Вози одморан“

besplatna-karta
Facebook

Агенција за безбедност саобраћаја саопштила је да су Путеви Србије поклонили 50 ТАГ уређаја за наградну игру у оквиру кампање „Вози одморан“.

Вршилац дужности директора ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак уручио је јуче вршиоцу дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранку Стаматовићу 50 ТАГ уређаја за електронску наплату путарине, који ће бити поклоњени добитницима наградне игре.

Стаматовић је захвалио ЈП Путеви Србије на подршци у реализацији кампање и на 50 ТАГ уређаја за наградну игру, која ће се организовати идуће недеље на друштвеним мрежама, наводи се у саопштењу АБС.

ТАГ уређаји омогућавају брз пролазак кроз наплатне станице, без заустављања и без контакта, чиме се скраћује време путовања и омогућава јефтинији вид плаћања путарине.

Такође, српским ТАГ-ом омогућено је плаћање путарине на аутопутевима у Северној Македонији и Црној Гори без заустављања.

Кампању „Вози одморан“ реализују Агенција за безбедност саобраћаја, МУП – Управа саобраћајне полиције и ЈП Путеви Србије, а има за циљ смањење саобраћајних незгода услед умора.

ЈП Путеви Србије, као управљач државних путева, путем изменљиве саобраћајне сигнализације на аутопуту, обавештава учеснике у саобраћају о слогану и поруци кампање – „Вози одморан! Направи паузу на свака 2 сата“, на српском и енглеском језику.

 

Извор: РТВ

Loading