Током акције појачане контроле саобраћаја полиција искључила 1.748 возача

kontrola+saobracaja
Facebook

Саобраћајна полиција је током међународне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, искључила су из саобраћаја 1.748 возача због вожње под дејством алкохола, као и 70 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова (МУП), током акције у службеним просторијама задржана су 284 возача који су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, од којих је 68 затечено да управљају возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2 промила, што представља насилничку вожњу.

Поред наведених прекршаја, током спровођења акције откривено је и око 19.000 других прекршаја.

У склопу ове акције, која је од 17. до 23. јуна спроведена у 31 европској држави чланици организације РОАДПОЛ (европска мрежа саобраћајних полиција), широм Европе је у петак, 21. јуна, реализован такозвани „Alcohol and Drugs Marathon“, када су током 24 часа непрекидно у контроли саобраћаја коришћени сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

Том приликом у Србији су из саобраћаја искључена 333 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 11 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Имајући у виду да је тренутно период када се одржава велики број прослава и музичких фестивала, МУП је упутио апел возачима да буду одговорни и да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол.

 

 

Извор: Данас

Loading