Од сутра у продаји конкурс и информатор за упис ученика у први разред средње школе

djaci-uskoli
Facebook

Конкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе за 2024/25. школску годину и Информатор који може да помогне будућим средњошколцима при избору занимања биће од сутра у продаји, најавио је данас Просветни преглед.

Осим општих и посебних услова уписа и календара уписних активности, у Конкурсу су наведени сви важни подаци о школама чији је оснивач Србија, подручјима рада, броју ученика, образовним профилима и трајању образовања, као и о мерилима и начину избора кандидата.
Саставни део Конкурса су обрасци – пријава за упис у средњу школу и листа опредељења ученика за упис у средњу школу, на чијем списку може да буде наведено највише 20 образовних профила, потенцијалних будућих занимања.

Истовремено с Конкурсом, Просветни преглед објавио је и Информатор у којем се могу наћи и информације о оријентационом броју бодова неопходних за упис у одређену образовно-васпитну установу у последње три године.

Конкурс и Информатор могу се набавити у књижари Просветног прегледа, поузећем или у књижарама широм Србије по цени од 400 динара за Конкурс и 350 динара за Информатор.

 

Извор: РТВ

Loading