У ОШ „Милутин Миланковић“ у Раброву одржано такмичење „Миланковићу у част“

photo_6_2024-05-21_18-29-06
Facebook

У Основној школи „Милутин Миланковић“ у Раброву одржано је квиз такмичење „Миланковићу у част“. Учешће на такмичењу узело је шест екипа и то:

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца, Основна школа „Јован Цвијић“ из Костолца, Основна школа „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта, Основна школа „Вук Караџић“ из Мајиловца, Основна школа „Вељко Дугошевић“ из Турије и Основна школа „Милутин Миланковић“ из Раброва

Такмичењу су присуствовали директори школа, наставници који су водили децу, а специјални гости су били представници Удружења Милутин Миланковић из Београда који су поделили пехаре и медаље ученицима који су освојили прва три места.

Такмичење је осмишљено тако да екипу школе чине 8 ученика, по један ученик од првог до осмог разреда. Питања су из наставних области које се обрађују у редовној настави, али осмисљена тако да обухватају неке од битнијих детаља из живота нашег великог научника Милутина Миланковића, који уз Николу Теслу и Михајла Пупина чини сам врх светске научне баштине.

Ученици и остали гости су имали прилику да у старом делу школе виде сталну поставку о животу и делу дашег великог научника, као и макете мостова које су израдили ученици наше школе.

После такмичарског дела, уручене су дипломе и пехари екипама које су освојиле прва три места, док су остале екипе добиле захвалнице.

Прво место је освојила ОШ „Иво Лола Рибар“ из Великог Градиштa, друго место ОШ „Вук Караџић“ из Мајиловца, треће место ОШ „Милутин Миланковић“ из Раброва, четврто место ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожареваца, пето место ОШ „Вељко Дугошевић“ из Турије и шесто место ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца.

 

Loading