Kучевачки пољопривредници посетили Новосадски сајам пољопривреде

1000035142_11zon
Facebook

Општина Кучево и ове године омогућила је својим  пољопривредним произвођачима да   посете Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду. Средства за одлазак на сајам су обезбеђена из Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Кучево за 2024. годину.

91. Међународни пољопривредни сајам отворио је председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, а на свечаности су се обратили и комесар Европске уније за пољопривреду Јануш Војчеховски, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић.

 

Сајам и ове године окупља више од 1.200 излагача из 40 земаља. На отвореном простору Новосадског сајма може се видети изложба пољопривредне механизације најновије генерације.

Међународни пољопривредни сајам је највећи сајамски догађај у Србији и један од највећих у Европи у области пољопривреде. Окупља најзначајније компаније у агроиндустрији, пољопривредној производњи, механизацији, као и најбоље у сточарству. Незаобилазно је место за пољопривреднике и професионалну публику којој је пољопривреда фокус интересовања.

Loading