У току појачана контрола возача аутобуса и теретних возила

49249-saobracajna-kamioni-autobusi
Facebook

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, до недеље 19. маја спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја што ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити на контроли аутобуса којим се врши организовани превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и спортске и културно-уметничке манифестације, саопштио је МУП.

Припадници саобраћајне полиције доследно ће контролисати поштовања одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности.

Током међународне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила која је спроведена у фебруару ове године, припадници саобраћајне полиције открили су и санкционисали 719 прекршаја возача аутобуса и 8.007 прекршаја возача теретних возила.

 

Извор; Танјуг

Loading