Локална самоуправа организује посету 91. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду

91MPS_Formati
Facebook

Општина Кучево са пољопривредним произвођачима организовано ће посетити и ове године Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду. У  уторак 21. маја са организованим превозом и повратком, планиран је полазак у 06:00 часова, а повратак је најкасније до 21:00 часова. Средства за превоз и паркинг, као и карте за улазак на сајм су обезбеђена из Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Кучево за 2024. годину.

Сви заинтересовани за одлазак на Међународни сајам пољопривреде могу се пријавити на број телефона 012/852/141 или у канцеларији број 11, Одсек за пољопривреду Општинске управе општине Кучево.

Пољопривредни сајам у Новом Саду већ више од девет деценија привлачи појединце, привредне, пословне, политичке делегације он је уједно и најважнији агро-бизнис догађај Региона у 2024. Години и биће за дан краћи трајаће од суботе, 18. до четвртка, 23. маја. На Новосадском сајму презенттоваће се најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, примена науке у пољопривреди, изложбе органске хране, као и оне са ознакама географског порекла, богатство домаћег генофонда, најсавременија пољопривредна механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева света.

Истовремено се очекују и најактуелније теме из области аграра, које се обрађују кроз стручне скупове, округле столове, едукације и презентације, са посебним освртом на унапређење знања и примере добре праксе. Пословна окупљања, подразумевају и сустрете са привредним, научним и политичким делегацијама, али и директне састанке привредника из целог света.   Модерним концептом новосадски Пољопривредни сајам подстиче међудржавну и привредну сарадњу, интегрише унапређење знања, производње и развој науке. Уз то промовише значај иновација и представља синтезу искуства и достигнућа у српској пољопривреди, снажна је подршка привреди Србије, а његов допринос и значај мери се успесима излагача које остварују под кровом Новосадског сајма. 

Loading