Положен камен темељац за соларне електране Кучево 1 и Кучево 2

IMG_2798
Facebook

Данас, недалеко од Нереснице, директор компаније „Mona Green energy“ Урош Момировић, председник oпштине Кучево Ненад Микић, и народни посланик др Иван Рајичић, свечано су положили камен темељац за будуће соларне електране.

Испред компаније „Mona Green energy“ присутнима се обратио Урош Момировић који је рекао, да је ово велики пројекат који сачињава две електране Кучево 1 и Кучево 2 са укупном излазном снагом од 10 мегавата, и да ће ова велика инвестиција од скоро 10 милиона евра, подићи квалитет живота грађана и помоћи привреди целе општине. Посебно се захвалио локалној самоуправи на сарадњи и подршци.

Председник општине  Ненад Микић је истакао да општина Кучево постаје препознатљива као једна од неколико у Србији, на чијој се територији праве овакве електране и  улаже у овај вид производње електричне енергије, и да ће општина Кучево имати значајан приход од овакве инвестиције кроз наплату пореза на имовину, што ће износити око два милиона динара. Присутнима се  обратио и народни посланик др Иван Рајичић, и указао на важност  да су на изградњи овог модерног објекта ангажовани извођачи са територије општине Кучево и што ће на тај начин доста људи добити запослење у току изградње овог модерног објекта, и да очекује да се овакав тренд улагања настави и у будућности.

Електране ће се простирати на површини од 12 хектара, технологија која ће се користити је најнапреднија технологија из ове области. Када се електране заврше, панели ће прекривати укупан простор у површини од 5,19 хектара која ће конвертовати сунчеву енергију Хомоља, у електричну енергију. Електрична анергија која ће се произвести, биће поприлично довољна да задовољи потребе Нереснице, ако не и једног дела општине Кучево, рекао је Драган Милићевић главни пројектант.

Loading