Министарство просвете продужило до 26. априла рок за пријаву за бесплатне уџбенике

беспл. (1)
Facebook

Министарство просвете продужило је рок до 26. априла за пријаву за бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета, које су основне школе изабрале за школску 2024/2025. годину.

Из Министарства просвете су навели да ће школе, преко одељењских старешина и учитеља, благовремено обавестити родитеље, односно друге законске заступнике ученика о процедури, неопходној документацији и роковима.

У саопштењу се наводи да је ове године проширена категорија ученика основних школа који остварују право на бесплатне уџбенике, тако да право на бесплатне уџбенике остварују и ученици који болују од ретких болести, ученици који остварују право на туђу негу и помоћ, као и ученици из породица у којима је носилац родитељске бриге само један родитељ, односно уколико је други родитељ преминуо или је непознат.
„Министарство просвете Програм бесплатних уџбеника спроводи од 2011. године у циљу додатне подршке ученицима из осетљивих категорија, али и подршке надареним ученицима. Имајући у виду важност доступности образовања за све, Министарство обезбеђује бесплатне уџбенике на језицима националних мањина за наведене категорије ученика“, наводи се у саопштењу.

За набавку бесплатних уџбеника Министарство просвете је у буџету за ову годину обезбедило 792 милиона динара.

 

Извор; Министарство просвете

Loading