Народна библиотека ,,Стеван Раичковић“ Кучево одржала је први књижевни догађај под новим именом

IMG-20240322-WA0002
Facebook
Народна библиотека ,,Стеван Раичковић“ Кучево одржала је први књижевни догађај под новим именом, и то баш на Међународни дан поезије, са завичајним песницима као учесницима.
На почетку вечери, директорка Јована Дишић обратила се присутнима уз обећање да ће се убудуће чешће одржавати овакве вечери. Виолета Илић читала је стихове Јована Јовановића Змаја, Јована Дучића и Стевана Раичковића о песмама и поезији.
Песници су изразили жељу да се прво чита поезија оних песника који нису били присутни, било да су били спречени или да, нажалост, више нису међу нама.
Чули смо стихове Милана Вишњића и Воје Марјановића и подсетили се њиховог доприноса културном и књижевном животу Кучева.
Затим су се чули стихови Живојке Жујкић,  Зорана Благојевића,  Ружице Радуљ,  Зорана Кузмановића, Александра Станковића, Драгана Деспота Ђорђевића, које су читале њихове колеге песници, уз помоћ Санеле Анкић.
У пријатној и опуштеној атмосфери читаонице, своје стихове су читали или говорили: Александра Петровић, Радмила Станковић, Весна Тодоровска (први пут пред публиком), Елизабета Мрђа и Давор Радуљ. Сергеј Станковић је читао своју кратку прозу.
Иако се кучевски завичајни аутори не састају често, могу бити поносни на свој осећај заједништва,  привржености и међусобне безусловне подршке, што се на овогодишњем Међународном дану поезије у читаоници библиотеке и те како осетило.

Loading