У протеклих седам дана откривено преко 32.000 саобраћајних прекршаја

saobracajna-policija-foto-milena-djordjevic-60-830x553
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током прошлонедељне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање и санкционисање прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима открили су 32.151 прекршај приликом контроле 69.285 возила.

Ова акција спроведена је истовремено у 30 европских земаља чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), наводи се у саопштењу МУП-а Србије. Због некоришћења сигурносног појаса саобраћајна полиција је санкционисала 7.263 возача и 2.022 путника у возилима, док су због непрописног превожења деце у возилима санкционисана 374 учесника у саобраћају, а 110 особа због непрописног превожења деце на предњим седиштима, преноси Танјуг.

Министарство унутрашњих послова још једном скреће пажњу да је некоришћење сигурносног појаса тренутно један од највећих проблема у области безбедности саобраћаја у Републици Србији и да је у току прошле године свега 48 одсто погинулих возача и 35 одсто погинулих путника у возилу користило сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, сигурносни појас на предњим седиштима користи 84,3 одсто возача и сувозача, док на задњем седишту сигурносни појас користи свега 19,3 одсто путника. Како се наводи у циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја, полицијски службеници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставиће са мерама појачане контроле на откривању и санкционисању прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

 

Извор; Политика

Loading