Сва привредна друштва у Србији добила налог на Порталу еУправа и еСандуче

Dobrovoljac
Facebook

Адреса електронске поште којом су привредна лица регистрована у АПР-у је повезана са порталом еУправа и путем ње ће стизати обавештења о приспећу докумената у еСандуче, објавила је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу је креирала Јединствени електронски сандучић (еСандуче) сваком привредном друштву које има регистровану адресу за пријем електронске поште у Регистру привредних субјеката Агенције за привредне регистре, а која се нису до сада регистровала као корисници услуга електронске управе (Портала еУправа).

Корисници услуга електронске управе добијају обавештење о приспећу електронског документа у еСандуче на адресу електронске поште привредног друштва и на адресе електронске поште законских/осталих заступника, након чега се документ може преузети у било ком тренутку.

У еСандучету доступна је и потврда о достављању, која садржи податке о статусу доставе, чиме се унапређује правна сигурност и отклањају могуће сумње у правоснажност одлука. Предуслов за креирање еСандучета је да привредно друштво има регистровану адресу за пријем електронске поште у Регистру привредних субјеката Агенције за привредне регистре.

Неопходно је да се законски/остали заступник пријави на Портал еУправа, на адреси, https://euprava.gov.rs/ путем квалификованог електронског сертификата или мобилном апликацијом ConsentID.

 

 

Извор: НоваЕкономија

Loading