Трећи позив за субвенције Пројекта конкурентне пољопривреде Србије „50:40:10“

SB3-13c89f9a
Facebook

Трећи јавни позив у оквиру Пројекта конкурентне пољопривреде Србије, познатији као „50:40:10“, који реализује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Светском банком, је расписан. Сви који буду желели да се пријаве моћи ће то да учине од понедељка, 04. децембра а рок за пријаву је 2. фебруар 2024. године.

Рок је продужен до 29. фебруара 2024.године. Одлука о додатном продужењу рока донета је како би се свим заинтересованим лицима изашло у сусрет и омогућило додатно време за прикупљање неопходне документације.

Трећи позив је намењен за правна лица, предузетнике и задруге за инвестиције које се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области:

пријема, манипулације, утврђивање квалитета, дораде, складиштења, прераде и пласмана осталих усева;
прераде и пласмана млека и млечних производа;
прераде и пласмана меса и производа од меса;
производње и пласмана вина;
прераде/дораде, паковања и пласмана пчелињих производа;
пласмана производа старих и уметничких заната, односно послова домаће радиности који су сертификовани
откупа, прераде, припреме за даљу продају и пласмана воћа и поврћа.
Инвестиције се генерално односе на изградњу објеката за производњу и складиштење, изградњу инфраструктуре и набавку нове опреме. Нагласак је на инвестицијама у обновљиве изворе енергије, енергетској ефикасности и управљања отпадом.

Тренд раста инвестиција у соларне електране је евидентан и у Србији, па више информација о овом виду улагања можете добити од ЕНВИ ЦЕРТ СОЛАР.

Укупан износ средстава опредељен за спровођење Јавног позива је 750.000.000,00 РСД. Вредности инвестиција за кориснике могу износити од 25.000 до чак 400.000 евра (са ПДВ-ом), а висина бесповратних средства може се кретати и до 200.000 евра.

Сам поступак конкурисања је обиман и као део инвестиције предвиђене су и консултантске услуге. Консултанти СИМ ЦЕРТ-а са канцеларијама у Београду, Новом Саду и Крушевцу пружају подршку корисницима на целој територији Србије.

Осим директне припреме за конкурисање на пројектима конкурентне пољопривреде Србије – „50:40:10“,  консултанти пружају подршку и приликом конкурисања на ИПАРД програму.

извор и фото :ИПАРД

Loading