Грујичић: Нема продужетка школског распуста иако у Србији присутан ковид и три врсте грипа

Beograd, 4. decembra 2022. ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD 15. septembra 2022. - Ministar zdravlja Danica Grujicic ocenila je danas da bi uvodenje porodicnog lekara bilo od velike koristi za osiguranike, da bi rasteretilo i zdravstveni sistem, jer je, izmedu ostalog, ideja i da se otvaraju ispostave domova zdravlja po manjim sredinama, selima i kvartovima.  FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
Facebook

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је јутрос да нема разлога за продужетак школског распуста, иако су у Србији присутне три врсте грипа и ковид.

„Присутна су сва четири вируса, али полако пада број (оболелих). Мислим да и даље треба подржавати и рекреативне наставе“, рекла је Грујичић за телевизију Прва.

Министарка је упутила апел грађанима да се вакцинишу против грипа. „Тровалентна Торлакова вакцина је апсолутно довољна да вас заштити“, казала је Грујичић.

Ђаци основних и средњих школа у Војводини пошли су у понедељак у друго полугодиште, а ђаци у остатку Србије наставу ће наставити наредног понедељка, 22. јануара.

 

Извор: Бета

Loading