MУП упутио апел грађанима како да избегну пожар током грејне сезоне

pozar-vatrogasco
Facebook

Министарство унутрашњих послова (МУП) Сектор за ванредне ситуације апеловао је на грађане да, како би се избегли пожари, провере исправност својих димњака и пећи на чврсто гориво, не остављају укључене грејалице без надзора, не преоптерећују електроинсталацију, да удаље намештај и други гориви материјал од грејних тела.

Како је наведено, период од почетка па до краја грејне сезоне карактерише повећан број пожара на грађевинским објектима чији се узроци могу сврстати у људски фактор – непажњу или немар. Такође су апеловали да грађани не одлажу пепео у пластичне контејнере и у близини горивог материјала, не остављају укључене електричне уређаје без наџора, односно треба их искључите када излазе из куће.

„Не остављајте малу децу без наџора у просторији са шпоретом или пећима које имају ложиште на чврсто гориво или електричном грејалицом“, опоменули су из МУП-а. Позвали су грађане да ако примете пожар у грађевинским објектима одмах о томе обавесте ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193 и слушају савете ватрогасаца – спасилаца.

Loading