Основци ће полагати пријемне испите 17. 18. и 19. јуна наредне године

kucevo-skola-spolja-960x465
Facebook

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, данас је рекла да ће завршни испити за ученике основних школа одржати 17, 18, и 19. јуна наредне године. Првог дана биће матерњи језик, другог дана математика и трећег дана изабрани предмет изјавила је Министарка.

Ученици ће овог децембра бирати трећи предмет између следећих – физика, хемија, историја, географија и биологија. Према њеним речима, ученици имају право да свој избор промене, а пробне радње везане за тај тест биће у марту наредне године.

На основу Календара активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања, ученици осмог разреда имају рок од 1. до 29. децембра да се изјасне који ће предмет као трећи полагати на завршном испиту у јуну идуће године, као и на пробној малој матури која ће бити организована крајем марта.

Изјашњавање осмака за предмет који ће као трећи полагати биће могуће у основним школама или електронски на порталу Моја средња школа- https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/

Како је објављено у календару уписа, ђаци ће од 22. до 26. јануара 2024. године моћи да провере да ли је њихово опредељење из ког предмета ће радити трећи тест на пробној малој матури тачно евидентирано (електронским путем и непосредно у школи), а 29. и 30. јануара у матичним школама у периоду од 8.00 до 15.00 часова моћи ће да уложе приговор уколико је дошло до грешке.

Loading