Весић :Почело асфалтирање Дунавског коридора

403945_1_iff
Facebook

У изјави за ТВ Пинк, приликом обиласка радова на делу где је урађена пробна деоница асфалта у дужини од сто метара у пуном профилу леве саобраћајне траке  министар  Весић је рекао  да је  почело је асфалтирање прве деонице Дунавског коридора . Појаснио је да ће наредних дана почети да се асфалтира око километар дневно и додао да је план да се до средине следеће године заврши лева трака до обилазнице око Пожаревца, да ће до краја следеће године Пожаревац бити спојен на комплетну саобраћајницу у пуном профилу, а да ће до краја 2025. године Дунавски коридор бити завршен у потпуности.

Министар је истакао да је то једна од најважнијих саобраћајница које се раде у Србији.

– Дунавски коридор ће потпуно променити начин живота људи овде, обезбедиће додатне инвестиције јер инвеститори долазе тамо где има изграђених путева или пруга и омогућити развој туризма, пољопривреде и свега онога што иде уз изградњу једне саобраћајнице – рекао је Весић и додао да је зато визија председника Србије Александра Вучића да се Србија саобраћајно повеже.

Министар је рекао да је Дунавски коридор важан јер ће омогућити да се Велико Градиште, Голубац и Пожаревац повежу са Београдом и другим крајевима Србије, да се из главног града до, на пример, Сребрног језера стигне за 40-ак минута, као и додатни развој овог краја.

извор:новости

фото:министарство

Loading