Влада Србије усвојила уредбу о смањењу цене брашна и закључак о повећању плата

Vlada_Srbije_logo
Facebook

Влада Србије усвојила је  Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница којом ће бити смањења цена брашна након што је дошло до пада цене пшенице на тржишту. Како се наводи у саопштењу, снижене цене односе се на брашно тип Т- 400 глатко, у паковању до једног килограма и брашно тип Т-500 у паковању од такође једног килограма.

Влада је усвојила и Закључак о изменама и допунама закључака о утврђивању основица за обрачун и исплату плата, почев од плате за септембар 2023. којим се та основица увећава за 5,5 одсто запосленима у више области, сектора и установа.

Како се наводи у саопштењу влада, ово повећање плата у области просвете, добиће запослени у предшколском, основном и средњем образовању, ученичком стандарду и студентском стандарду.

Додаје се да ће од септембра увећане плате добити и запослени у здравству и социјалној заштити, односно медицинске сестре и техничари у здравственим и другим установама као што су Завод за спорт, установама за извршење кривичних санкција, затим неговатељице и медицинске сестре у социјалној заштити.

извор:ТАНЈУГ

Loading