Активиста Покрета слободних грађана правда геноцид над сопственим народом од стране Хрватске у „Олуји“

677z381_izbeglice
Facebook

Политика је на свом порталу објавила прилог у ком обелодањује „сервилности грађанистички опредељених у Србији која иде толико далеко да се правда геноцид над сопственим народом и злочинци који су га починили.И  док на локалу изигравају патриоте, на републичком нивоу показују право лице.“ У тексту под називом: Хрватска носталгија за Тадићем – од Срба се очекују извињења, а не Вучић- Политика наводи :

У покушају да негирају и прикрију етничко чишћење и геноцид над Србима, медији у Хрватској усредсредили су се на покушаје дискредитације филма „Олуја“ који говори о овом злочину и протеривању више од 220.000 цивила са подручја Републике Српске Крајине.

На хрватском РТЛ-у емитован је управо један такав прилог, а за критику филма у коме се приказује страдање Срба, хрватски медиј, нашао је спремне саговорнике, управо у Србији.

Изјава се у потпуности уклопила у већ устаљени традиционални манир сервилности грађанистички опредељених у Србији која иде толико далеко да се правда геноцид над сопственим народом и злочинци који су га починили.

Опозициони активиста из Покрета слободних грађана и режисер Јанко Баљак изјавио је за хрватске медије да је филм „мешавина јефтине пропаганде, неукуса и аматеризма“, а за ово дело окривио председника Србије Александра Вучића.

То је било довољно да Хрвати у свом прилогу подсете на то како је бивши председник Србије Борис Тадић долазио у ту земљу како би се извињавао због злочина које су починили Срби.

Поред тога, додато је и како се садашњи председник Србије Александар Вучић никада није извињавао Хрватима.

Дакле, јавност у Хртватској сматра да се бескрајно извињавање представника Срба подразумева јер ипак, у обрнутој логици ових слуга свих освајача и страних господара, жртве нису прогнани и побијени већ кољачи и убице.

У том контексту, Хрвати код Срба већ осећају недостатак бескрајног пузања пред сопственим џелатима и жале за временом када су представници државе Србије то врло радо чинили, понижавајући жртве сопственог народа и признајући посредну колективну кривицу за злочине наводно почињене у име српског народа, што је још једна вешта подметачина.

ИЗВОР :ПОЛИТИКА

Loading