Петровдан у општини Кучево – храмовне славе у Турији и Раброву, литије у Равништу и Плавчеву

356783645_828263185381742_8944658915783637109_n
Facebook

Данас је Петровдан -празник посвећен Св апосталима Петру и Павлу. На територији наше општине, као храмовна слава прославља се у Турији и Раброву док се у Плавчеву и Равништу обележава Литијама.
Вечерњим богослужењем уочи празника, Божанственом Литургијом, Литијом око храма, свечаним обредом резања славског колача, поделом Захвалница најзаслужнијим у протеклој години и „агапом“ т.ј. трпезом љубави  која је ове године одржана у реновираном и адаптираном делу Парохијског дома, у Турији је прослављена храмовна слава цркве Светих апостола Петра и Павла. Чинододејствовали су  јереј Александар Митровић старешина храма Светог Вазнесења Господњег у Мишљеновцу и  старешина храма Светих апостола Петра и Павла у Турији, презвитер Никола Солдатовић.

Црква Светих Апостола Петра и Павла у Раброву обележила је црквену славу. Свету литургију служили су парох рабровски јереј Немања Дишић и некадашњи парох рабровски протојереј ставрофор Стојан Миљковић. Уз пуну цркву верног народа и колачаре који су са љубављу припремили богату трпезу, слава је достојно прослављена.

 

Loading