Ugrinović napadnut u centru Požarevca – bio sam i uvek ću biti ponoson što sam Vlah !

FB_IMG_1688830524880
Facebook

Tokom jučerašnjeg dana u Požarevcu, M. N. od ranije poznat policiji,  napao je Vladimira Ugrinovića, predsednika Pokreta Vlaha Srbije. Ekskluzivno za naš portal Ugrinović je saopštio šta i kako se desilo :

Upravo sam doživeo napad u sred bela dana, najpre verbalni a zatim i fizički ispred svoje firme u centru grada u ulici Voje Dulića od strane osobe koja se opoziciono izjašnjava a njegovo ime je Marko Nikolić.
Najpre me je vredjao, govorio da sam pička vlaška, da smo mi običan izmet od manjine, psovao majku i celu porodicu jer stojimo uz svoju zemlju,  predsednika Republike i predsednika Nacionalno Saveta Vlaha, a zatim i pretio da će mi polomiti noge i ruke, da će me ubiti i da ću tek videti šta me čeka…kada sam ga zamolio da to više ne radi, prišao mi je i uhvatio za vrat i krenuo da me udari, na to sam odgovorio tako što sam mu sklonio ruku i rekao da se udalji jer ću ga prijaviti. Udaljio se ali je nastavio sa uvredama i pretnjama, što moje porodice, što na nacionalnoj osnovi.
Ponosim se time što sam Vlah, imam pravo u svojoj zemlji da se izjasnim kako želim i ne plašim se nikoga, pogotovu ne takvih vucibatina i nasilnika koji misle da mogu da rade, prete i napadaju koga god žele u sred bela dana…ovo je demokratska država i u njoj postoje zakoni.
Ne plašim se za sebe ali brinem za bezbednost, kako svoje porodice, tako i drugih ljudi koji treba da se osećaju bezbedno i slobodno, ma kako se izjašnjavali po nacionalnoj osnovi ili imali političko mišljenje.
Ovo je sramno i napad ću prijaviti nadležnim organima jer na taj način, ne štitim samo sebe i svoju porodicu već i svakog čoveka.

Loading