Свечана седница СО Кучево поводом 08. јула Дана општине

IMG_1124
Facebook

У амфитеатру Основне школе „Угрин Бранковић“ у Кучеву одржана је Свечана седница Скупштине општине поводом 08.јула –Дана општине. Седници су присуствовале многобројне личности из политичког, јавног и културног живота из читаве Републике. Свечаност је отпочела химном коју је отпевао хор ученика школе а потом се присутнима обратио Бранко М. Кецман, председник СО Кучево који је између осталог рекао :… Данас  нас је исувише мало да би се делили.Бар у односу на оно најважније – љубав према нашој општини. Јер Кучево је изнад свих нас – ми га нисмо наследили од наших предака, већ позајмили од наших потомака. И дужни смо да им га оставимо бар мало боље и лепше него какво смо га примили… Свака садашња власт је будућа бивша а о томе како су се они који је сада врше  односили према  том задатку , најбољи одговор ће дати њихови ближњи на следећим изборима, а коначну оцену неке будуће генерације . Рука заједништва је пружена свима – бескрајно хвала онима који су је прихватили и дају свој допринос  стремљењу да Кучево постане боље место за живот – а онима који то из разних разлога до сада нису учинили поручио бих да је Кучево одговорност свих који у њему живе, да је општа добробит изнад сваке појединачне , као и да је та рука за њих и даље пружена а да ли ће и када да је прихвате зависи од њих

Након тога присутни су одгледали промо филм о Дану општине 2023. а онда им се обратио председник општине др Иван Рајичић који је истакао и следеће :… из дана у дан смо се трудили да доносимо одлуке искључиво и само у интересу грађана, а са том праксом ћемо наставити и у будућности.

Бројни инфраструктурни пројекти су започети, реализовани су и јос увек се реализују, а нови пројекти су започети и њихову реализацију очекујемо до краја календарске године и у рано пролеће 2024. године.

Завршени су путни правци ка Позаревцу у дужини од 11км и ка манастиру Тумане и општини Голубац такође у дужини од 11км, док се још увек ради н струкцију Дома здравља у Кучеву, на изградњу нове канализационе мреже, отварања хипер маркета компаније Каструм као првог такве врсте у нашој општини, али надамо се не и јединог.

Али смо јако поносни и на одлуку о бесплатном боравак деце у вртићу Лане од 1. Септембра текуће године, на поновно покретање Фолклорног ансамбла Центра за културу, рад аматерског позоришта, реновирање Фонтане на градском тргу и јос много пројеката које ћемо реализовати.

Поносни смо што се људи запосљавају и одлучују се да остану у свом месту и ту формирају своју породицу и дом.

Верујемо да је све до сада урађено створило поверење код грађана да радимо искључиво у њиховом интересу и да све што обећамо у великом постотку и реализујемо.

Желим овом приликом да свим грађанкама и грађанима општине Кучево честитам Дан општине и пожелим пуно здравља, личног успеха са вером да наше Кучево свакога дана постаје боље место за живот!

Уследила је додела овогодишњих признања :  ЗАХВАЛНИЦЕ су додељене :

1. Хелени Пауновић (Џудо клуб „Кучево“) – за изузетна спортска достигнућа и освојену бронзану медаљу на државном првенству;

2. Ненаду Малешевићу – за изузетну пожртвованост у ванредним ситуацијама;

  1. Филипу Димитријевићу – за изузетну пожртвованост у ванредним ситуацијама;
  2. Данијелу Драгнићу – за допринос уређењу града;
  3. Дарку Живковићу – за допринос уређењу града.

ПОВЕЉЕ :

  1. Центру за социјални рад за Општину Кучево са установом за одрасле и старије „Кучево“

(поводом 20 година рада Установе за одрасле и старије ,,Кучево“) – за допринос развоју

социјалне заштите одраслих и старијих;

  1. Предшколској установи ,,Лане“ (поводом 40 година рада) – за развој предшколског

образовања;

  1. Библиотеци ,,Никола Сикимић Максим“ (поводом 150 година постојања) – за свеукупни

допринос културном развоју општине Кучево;

  1. Основној школи ,,Милутин Миланковић“ Раброво (поводом 180 година постојања) – за

допринос развоју школског образовања општине Кучево

 

ПЛАКЕТЕ :

1. Ватрогасно-спасилачкој јединици Кучево – за изузетне резултате остварене у области заштите од пожара, спасавању лица и имовине угрожене пожаром, поплавама, елементарним и другим непогодама

  1. Компанији „Зиђин“ – за допринос развоју општине Кучево кроз запошљавање грађана;
  2. ЈП ,,Србијашуме“ ШГ ,,Северни Кучај“ Кучево – за изузетан допринос у пружању помоћи и подршци Општини Кучево;
  1. Министарки др Даници Грујичић – за допринос развоју здравствене заштите у општини Кучево;

ЗВАЊЕ ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА

  1. Драгану Стевановићу – за изузетан и вишегодишњи допринос у унапређењу и развоју

Општине Кучево.

У име награђених присутнима се обратио државни секретар у министарству грађевине Драган Стевановић који је рекао да му је велика част што је позван да присуствује свечаности поводом дана општине Кучево, што је јасан показатељ доброг и преданог рада за дуго година колико је присутан у политичком животу Србије. Указао је на изузетне резултате који се односе на развој општине Кучево, а да би се тако и наставило потребно је јединство и пружена рука у овим тешким временима. Да бисмо све недаће превазишли и гурали Србију у правцу у оном у коме она треба да иде, потребно нам је јединство, међусобна толеранција, разумевање и много више рада. Пожелео је руководству општине Кучево да настави да ради паметно и одговорно као и претходних година.

У културно уметничком делу свечаности хор ОШ „Угрин Бранковић“ је отпевао две нумере, награђивана рецитаторка Мија Милосављевић је казивала „Пролећну песму“ Десанке Максимовић“ а Стариjа дечија група Фолклорног ансамбла Центра за културу „Драган Кецман“ је извела сплет влашких игара.

 

Loading