БиблиоСалоном отворена 55. Смотра „Хомољских мотива“

IMG_20230531_191221
Facebook
У среду 31. маја, 19 часова  у читаоници библиотеке  одржан је БиблиоСалон, којим  је званично и отворена 55. Смотра „Хомољски мотиви”. Пред великим бројем званица , међу којима су били и челни људи локалне самоуправе, председник општине др Иван Рајичић, председник скупштине Бранко М.Кецман, директорка Центра за културу Марија Коцић и многобројни гости. Публици се прво обратила Јована Дишић, уредник БиблиоСалона и директор  библиотеке „Никола Сикимић Максим“. Јована Дишић у свом обраћању поздравила је присутне и напоменула да је библиотеци припала велика част отварајући смотру у години када и библиотека у Кучеву прославља јубилеј 150. година од оснивања. Председник општине др Иван Рајичић истакао је то колико се Кучево у последње време истиче на културној мапи Србије.  Посебно је похвалио рад  библиотеке са децом  ПУ „Лане”, као и рад са свим корисницима услуга библиотеке.  На самом крају БиблиоСалона , директорка Центра за културу „Драган Кецман” и директорка смотре „Хомољски мотиви“ Марија Коцић уручила је поклон госту Бошку Сувајџићу и прогласила 55. смотру отвореном.
Гост БиблиоСалона је био професор доктор Бошко Сувајџић, писац, редовни професор и управник Катедре за српску књижевност са јужнословенским књижевностима Филолошког факултета Универзитета у Београду.
Уз присуство многобројне публике разговарало се о фолклорним мотивима у савременој српској књижевности, значају традиције за савремену уметност, поезији и музици.
Разговор је  водила  Јована Дишић, директор библиотеке.

 

Loading