Дипломатски дан прве колоније плетења у Кучеву

kucevo
Facebook

Етно мрежа у сарадњи са НАЛЕД-ом и уз подршку Coca-Cola HBC Srbija  а у оквиру 55. Смотре „Хомољски мотиви“ у  четвртак, 1. јуна, са почетком у 10:15 отвориће у Центру за културу „Драган Кецман“  отвориће Дипломатски дан прве колоније плетења у Кучеву  под називом РУКОСТВОРЕНИ ДРАГУЉИ ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ
и представити јединствене потенцијале ове општине и околних места – Кучајне, Равништа, Нереснице и Суве Реке – министарки за културу Маји Гојковић, амбасадорки Португала Виржинији Пини, супругама амбасадора у Србији, представницима више финансијских и кутурних европских институција са седиштем у Београду, директору Етнографског музеја у Београду и министарства туризма.
Делегација ће обићи колонију и разговарати са женама које израђују традиционалне рукотворине, након чега ће бити у прилици да посете изложбу продајних поставки и да сведоче традиционалним маневрима овог краја – игрању на штулама и сплету Влашких игара. Након посете спелеолошком драгуљу – Равништарској пећини, биће уприличена симболична демонстрација испирања злата на Буковској реци.

kucevo

Етно мрежа је национално удружење произвођача финих рукотворина које од 2005. ради на очувању културног наслеђа Србије и економском оснаживању жена и младих у руралним подручјима. Сарађује са више десетина локалних удружења и задруга на изради осмишлјених производа од природних материјала, повезујући традиционалне мотиве и технике и савремени дизајн.

Loading