Шта се крије иза захтева организатора протеста „Србија против насиља“ ?

zanimljivost-kucevo
Facebook

Аутор овог прилога се обично информише преко портала Насловинет који на једном месту обједињују многобројне домаће и стране медијске куће. И где се о једном догађају може известити и код оних који о њему пишу позитивно и код  оних који то раде негативно и код оних који га неутрално пренесу. У многим случајевима ствари се карикирају, спинују, пласирају да изгледају сасвим другачије него што стварно јесу. Али зато имаш прилике да прочиташ и на пар других места и сам створиш суд о томе. Тако је и код телевизија. Обично се ударне вести не поклапају, па си у ситуацији да их испратиш и на Н 1 и РТС-у и Пинк-у. Православље каже да је главни задатак човека на земљи да се обожи – т.ј. да својим животом задобије божанско подобије ( особине). А једна од основних  је – слобода. Господ ничим није спутан ( због тога је и одговор онима који питају зашто Господ не учини да сви људи буду добри одговор – јер тада не би имали слободу да сами одлучују о томе ). Ни човек ничим не би требало да буде спутан. Значи требало би да сам одлучује о ономе шта ће гледати, слушати, за кога ће навијати у којој странци бити…  И зато поставља се питање шта се у ствари крије иза захтева организатора протеста „Србија против насиља“ ? Јер, испада да су сви који се не информишу преко медија за које они установе да су у реду,  Боже ми опрсти, неуко и неумно стадо, које неко може да слуђује по својој вољи док под неком присилом седе испред тв екрана и гледају оно што не желе –али морају!? Не вређајте интилигенцију  народу. Уз то ко нормалан није против насиља.Аутор је осведочени пацифиста , умео по некад да окрене и други образ, да на увреде одговори ћутањем и молитвом за онога који ју је упутио, али то је његов избор. И због тога подражава све што је против насиља. Али, да ли можда и ово није нека врста насиља (сем оне када се затварају ауто-путеви, нападају случајни пролазници и шутирају аутомобили у пролазу итд итд)? Када за себе тражиш оно што другима не дозвољаваш? Где су ту људска права? Свакако да треба подражавати  гашење и не само штампаних, него и свих других  медија који шире лажи, врше подметачине и крше новинарски кодекс, али сам и за то да свако буде одговаран за сваку лаж, подметачину и увреду упућену преко електронских медија или друштвених мрежа . И да то важи за све. Због тога што је то мој избор. Посебно је интригантан пети захтев који тражи укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на тв станицама са националном фреквенцијом, као што су ријалити програми. А шта ћемо са онима који немају националну фреквенцију а пласирају такве програме?Аутор  никада није одгледао ни један једини ријалити. Због тога што је то његов избор – и не би волео да га неко  у будућности под овом или оном паролом принуди  да по сили закона мора да их гледа.

Захтеви протеста :

1) одузимање националних фреквенција телевизијама које слуђују грађане, трују и промовишу насиље, као што су Пинк и Хепи ТВ,

2) смену свих чланова Савета РЕМ-а, који је својим нечињењем омогућио несметано ширење мржње и насиља,

3) гашење штампаних медија и таблоида који објављују лажне вести, подметачине и континуирано крше новинарски кодекс,

4) смену руководства РТС-а,

5) хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом, попут ријалити програма“.

Loading