Глишић – Немојте на смрти и туђој несрећи да градите своју срећу / „Што желиш да теби други људи чине, чини и ти свакоме“

DSC09495
Facebook

Поставља се питање које су вредности понуђене током јучерашњег дана када су вољом дела опозиције нарушена мног грађанска и људска права свих становника Србије. Јер није само Београд био блокиран – већ и многи други делови. Браничевски округ је јуче имао саобраћајни колапс – па тако ни представници министарстава и европских организација у Србији нису могли да дођу на обележавање Дана школе у Турији.

Гопсод Исус Христос је у Својој Проповеди на гори рекао: „Све што желите да људи чине вама, чините и ви њима“ (Матеј 7:12; Лука 6:31). Наш народ је то превео као пословицу: „Што желиш да теби други људи чине, чини и ти свакоме.“

Дарко Глишић је гостујући данас на ТВ Пинку у вези са јучерашњим протестима организаторима  рекао : Немојте на смрти и туђој несрећи да градите своју срећу ( вероватно не би желели да то неко други ради вама)

Шша смо јуче имали – под мотом борбе против насиља имали смо прилике да гледамо насиље ( учесници кажу да је било много више сукоба и туча међу учесницима протеста него што је то приказано у медијима) према обичним грађанима престонице и Браничевског округа који су само покушавали да се слободно крећу путевима, под велом туге због изгубљених живота , журке, пијанство, песме, под велом тражења бољих услова за живот у Србији  – укидање најосновнијих демократских правила : практично захтев за преузимање власти без избора и без суделовања народа у доношењу одлука ко ће га га водити. Како је то изгледало после 5. октобра 2000. године (не поновило се !) имали смо , на жалост, прилике да видимо. Јер, када нешто добијеш а да то ниси заслужио ( власт без избора, уз помоћ ко зна кога и чијег новца  ) онда то не знаш да цениш и једноставно ниси у стању да изнесеш. И водиш у пропаст све око себе …ако ти се дозволи, наравно.

Loading