(ВИДЕО)e-Кучево у акцији „ПРЕДАЈ ОРУЖЈЕ“

predajoruzje
Facebook

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позива грађане који поседују нерегистровано оружје да га од сутра, 8. маја до 8. јуна ове године, предају најближој полицијској станици.

Јелена Лакићевић, начелник Одељења за оружје из Управе за управне послове, Министарства унутрашњих послова истиче да током овог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице а не морају доказивати ни порекло оружја.

„Позивамо грађане који поседују нелегално оружје да се одазову овом позиву, обрате најближој полицијској станици и предају оружје за које немају исправе о оружју“, поручује Лакићевић и прецизира да се позив односи на све врсте оружја, аутоматско као и свако друго оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су противправно држали.

 „Уједно Министарство унутрашњих послова позива и оне грађане који нису предали полицијским станицама на чување оружје након смрти власника, да то сада и ураде“, истиче Лакићевић.

Оружје у нелегалном поседу грађани у наведеном периоду, без икаквих последица, могу предати сваког дана, од 7 до 19 часовa.

МОЖЕТЕ ПРЕДАТИ ОРУЖЈЕ И БЕЗ НАПУШТАЊА СВОГА ДОМА

Министарство унутрашњих послова, поводом позива на предају нерегистрованог оружја и муниције, обавештава грађане да осим личног доласка и предаје, могу контактирати најближу полицијску станицу и позвати полицијске службенике да дођу по оружје и експлозивне направе и преузму их.

Грађани нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе могу предати без напуштања свога дома, позивом најближој полицијској станици која ће упутити патролу на дату адресу и оружје преузети.

Наглашавамо да током периода предаје нерегистрованог оружја, до 8. јуна, грађани који то учине неће сносити никакву кривичну одговорност и последицу, нити ће морати да доказују порекло оружја и доносе било какву документацију.

Такође, истичемо да грађани приликом предаје нису у обавези да се легитимишу.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да се одазову позиву и до 8. јуна, било лично или позивом полицији да по нерегистровано оружје дође, предају нелегално оружје, муницију и експлозивне направе.

Свакога дана од 7 до 19 часова грађани могу предати нерегистровано оружје, било да је реч о оружју које по закону не може бити у поседу грађана (аутоматске пушке и минско експлозивна средства), као и кратко и дуго полуатоматско ватрено оружје.

 

 

Loading