У Кучеву снимана емисија “Од злата јабука”

snimanje-emisije-dubocka-pecina
Facebook

Претходна два дана, 27. и 28. априла, у Кучеву је боравила екипа емисије „Од злата
јабука“, која се већ десет година приказује на Радио телевизији Србије. Емисија се бави националном баштином, културно- духовним вредностима, градовима и пределима, креативним људима и њиховим делима.
Новинари су били заинтересовани да посете туристичке атракције Кучева и да
сликом и снимком забележе природне лепоте и културне специфичности које поседује наш крај.
Првог дана су обишли Дубочку пећину и водопад Дубока, посетили Волују и снимили
традиционално играње на штулама, окушали се у испирању злата на Пеку. Други дан је био резервисан за посету градској библиотеци, атељеу нашег прослављеног уметника Петра Анђелковића и пећини Равништарки.
Обишли су и недавно обележену планинарску стазу и снимање завршили најлепшим погледом на наш град, на видиковцу Јелена стена.
У екипи новинара био је наш познати фотограф, туристички новинар и путописац
Драган Боснић, који себе често у шали назива професионалном скитницом. Тај надимак није себи доделио без разлога, обишао је Србију пешке,
уздуж и попреко. Био је пријатно изненађен богатим фондом наше библиотека и
тиме што се у њој налази и неколико монографија чији је аутор, попут књига „Чудесна Србија“ и „Скривена Србија“.
Некад се говорило: „Без велике муке не иди у хомољски крај, зато што тамо има
вука и хајдука.“ Због тога је овај крај можда и био запостављен. А овде је невероватна богата традиција, издашна природа, са златном реком, са златном околином, предивним пећинама… Овај видиковац на коме се налазимо, вероватно је један од најлепших у Србији, а Кучево је град који има толико тога да понуди. Савршен је за оне који воле да шетају, за оне који воле да откривају нешто ново и за оне који воле да седну и поједу. Кучево је права мера! – поделио је своје утиске о боравку у Кучеву Драган Боснић.
Директор Туристичке организације Кучево, Александар Илић наводи да је све веће
интересовање медијских кућа и новинара за снимање емисија о туристичкој понуди Кучева.Приказивање емисије је планирано за петнаестак дана.

Туристичка организација се  посебно захваљује свима који су издвојили време да представе своје вештине и помогну у промоцији Кучева као туристичке дестинације, 

Loading