Верујете ли у Деда Мраза :да би наставили преговоре Европа тражи да уведемо санкције Русији

674597456
Facebook

Европски парламентарци разматрали су извештај свог известиоца Владимира Билчика  о стању у Србији. Извештај има много неуралгичних тачака (прим.аутора) од  којих многе нису баш у складу са истином. РТС наводи да је у Извештају написано :

Владавина права, нормализација односа са Приштином, посвећеност заједничким европским вредностима и усклађеност са заједничком спољном политиком ЕУ одредиће динамику даљих преговора о чланству Србије у ЕУ, стоји у годишњем извештају о Србији који је данас усвојио Спољнополитички одбор Европског парламента.Више стотина амандмана које су европски посланици поднели на нацрт известиоца Владимир Билчика, груписано је у 37 компромисних амандмана о кључним областима односа Србије и ЕУ, који су добили подршку убедљиве већине чланова Одбора за спољну политику.

Владимир Билчик каже да извештај позива на усклађивање Србије са спољном политиком ЕУ, наставак унутрашњих реформи, посебно у области независности правосуђа и слободе медија, као и наставак дијалога са Приштином.

„Србија је једина земља на Западном Балкану која се није ускладила са политиком ЕУ према агресији Русије на Украјину. Ако се усклади, Србија би могла значајно да унапреди процес приступања“, рекао је Билчик.

У преводу: ма, радије да не напишем свој коментар. А то да ће Србија бити примљена у Европску унију – верујете ли у Деда Мраза или не?

извор РТС

Loading