Виртоуз из Дубоке , најбољи на 9. Фестивалу влашке музике у Неготину!

Ognjen-na-festivalu
Facebook

Огњен Јањић, ученик 6. разреда Основне школе „Слободан Јовић“ у Волуји,  од стране својих другова и наставника важи за доброг, скромног и  вредног дечака, који има исте  афинитете и који воли исте ствари као сви његови вршњаци. Једном речју, добро, рекло би се, сасвим обично дете.  И био би. Да већ сада није прави виртоуз на виолини, који квалитетом музицирања далеко превазилази свој узраст. Зато не чуди што осваја награде где год да се такмичи. „Огњенов  наступ просто  плени, он свира тако да су присутни као мало у трансукажу они који су имали прилике да присуствују његовим наступима.

Огњен похађа 4. разред  ниже музичке школе „Ранко Кривић“ у Мајданпеку у класи професорке Андрее Давитков из Београда.Приватно му тајне виолине откривају и познати уметници овог инструмента из нашег краја, Жељко Чикаревић и Владимир Маријоковић.

Ове године, пре наступа у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину где је на 9.Фестивалу влашке музике  „Gergina“ проглашен за најбољег инструменталисту, млади виртоуз је освојио и прву награду на Међурегионалном такмичењу класичне музике.

То је за нашег Огњена нормално, јер по сопственим речима воли да свира све, од класике до народне музике!

 

foto Istocne vesti

Loading