Stokić : Da li građani Kučeva namerno pale plastične kontejnere?

IMG-20230131-WA0006
Facebook

Sinoć je u Kučevu ponovo bio zapaljen plastični kontejner u samom centru Kučeva. Goreo je plastični kontejner kod državne apoteke u ulici Svetog Save. Ovim povodom oglasio se član Opštinskog veća zadužen za ovu materiju Slobodan Stokić :

Možda ne bi bilo čudno da građani nisu imali drugu mogućnost gde da odlože pepeo iz individualnih ložišta, ali pored ovog kontejnera se nalazi i metalni, pocinkovani kontejner na kom bi usled paljenja nastala manja šteta.
Postavlja se pitanje građanima Kučeva da li namerno pale i oštećuju javnu imovinu i izazivaju opasnost po zdravlje ostalih sugrađana.
U decembru na dan kada su postavljeni novi plastični kontejneri, u roku od par sati neki nesavesni građanin je zapalio plastični kontejner kod restorana Šumadija koji je potpuno uništen, iako se i tu nalazio jedan metalni kontejner.
Tada su opstinski funkcioneri i javnost uputili snažan apel nesavesnim građanima da čuvaju zajedničku imovinu.
Opština Kučevo ima u planu za 2023. godinu nabavku metalnih kontejera isključivo za odlaganje pepela i šljake koji se nece paliti.
Do tada mole se građani da se suzdrže od bacanja pepela i šljake u plastične kontejnere uz nadu da se ove paljevine kontejnera me rade sa namerom da se ošteti javna imovina.
Kao što je rečeno u decembru, opština Kučevo je u 2022. godini izdvojila neverovatnih 2.3 miliona dinara za nabavku kontejnera da bi građanima Kučeva obezbedili dodatnih 35 kontejnera i time poboljšali uslugu.
U decembru je takiđe rečeno da se u narednih nekoliko godina neće izdvajati budžetski novac za nabavku kontejnera za smeće za Kučevo, kako bi se omogućilo i selima da budu uvedena u sistem organizovanog odvoženja smeća.
Ukoliko nekolicina nesavesnih građana bude nastavila sa uništavanjem javne imovine, ostatak građana će biti uskraćem za pružanje kvalitetne komunalne usluge.
Mole se svi građani da čuvaju zajedničku imovinu i da ubuduće ovakve slučajeve prijavljuju nadležnoj komunalnoj službi.

Loading