Председник Вучић ће се обратити јавности вечерас у 20:00 часова – синоћ одржана бурна седница највиших функционера СНС

Screenshot_4_1000x0
Facebook

Александар Вучић обратиће се јавности у понедељак, у 20 часова из зграде Председништва, саопштила је прес-служба председика Републике. Пре тога, у 11:00часова, присуствоваће се седници Владе на којој ће чланове упознати са преговорима које је имао са „великом петорком“.

Како су то пренели електронски медији,председник Србије Александар Вучић рекао је на састанку са најближим сарадницима у централи странке да ће се повући са места председника, пренео је челник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић. Медији преносе да је на састанку било несугласица и позива да се одбију преговори са САД и ЕУ. На те несугласице је, како се наводи, реаговао председник Вучић и рекао да ако неко мисли да може боље од њега да води државу он је спреман да им то препусти и потом отишао са састанка.

„Уколико председник Вучић остане при своме да подноси оставку, мислим да је то крај СНС, крај каријере које је СНС имала на политичкој сцени Србије, а мислим да након тога следи најгори могући сценарио за Србију који не смем ни да замислим”, рекао је Глишић за телевизију „Пинк” после састанка посвећеног решењу ситуације на КиМ, пренео је Танјуг.

Београдски лист „Информер” јавио је претходно да је председник Вучић напустио око 21.00 састанак са најближим сарадницима у централи СНС на Новом Београду.

Вучић је упознао партијски врх са притисцима Запада на Србију у вези са Косовом и Метохијом, а недуго потом је напустио партијску централу.

извор: РТС, ПОЛИТИКА

Loading