Javni apel građanima Kučeva člana Opštinskog veća za ekologiju

321129736_913229559669983_8661976120341761568_n
Facebook
Slobodan Stokić,  član Opštinskog veća za ekologiju dostavio nam je Javni apel građanima Kučeva koji prenosimo u celosti :
Dragi sugrađani,
Rukovodstvo opštine Kučevo, savet mesne zajednice Kučevo i JKP Kučevo uložili su ogroman napor u 2022. godini da se vama, meštanima Kučeva obezbedi dodatnih 35 kontejnera kako bi nam grad bio cisti i uredniji i kako bismo boravili u cistijoj i zdravijoj životnoj sredini.
Ova, 2022. godina je bila specifična po tome što je opština Kučevo izdvojila neverovatnih 2.300.000 (dva miliona i trista hiljada) dinara iz budzeta za nabavku novih kanti i kontejnera za smeće. Ova godina je specifična po tome što u prethodnim godinama nije bilo izdvajano više od 800.000 dinara za ovakve nabavke. Ove, 2022 godine gvožđe, čelik i lim su poskupeli duplo, a rukovodstvo opštine Kučevo je našlo način kako da obezbedi bolju uslugu svojim sugrađanima.
U godini kada pocinkovani kontejner kosta 50.000 dinara, odlučili smo se da nabavimo moderne i savremene, plastične kontejnere za komunalni otpad i da idemo u korak sa ostalim gradovima u Srbiji i u Evropi. Savremen i moderan plastični kontejner košta 23.000 dinara.
Pred sam kraj godine, u danu kada su novi kontejneri izneti na ulice Kučeva, neki nesavesni meštani su našli za shodno da bace žar iz ložišta baš u novi plastični kontejer i istog dana da ga istope.
Za to vreme u celom selu Voluja uvedena je usluga odvoženja smeća gde je 01. Novembra podeljeno 100 plastičnih kanti i 55 kontejnera. Za ova dva meseca nije izgoreno ni jedan.
Takođe u Mustapiću, Mišljenovcu i Lješnici u oktobru 2022 podeljeno je 215 plastičnih kanti za smeće i do sada nije izgorela ni jedna.
Kao vaš sugrađanin, komšija, prijatelj, poznanik i član opštinskog veća za ekologiju upućujem javni apel da se ovakvom nesavesnom ponašanju prema zajedničkoj svojini stane na kraj.
U narednom periodu opštinsko rukovodstvo neće biti u mogućnosti da meštanima Kučeva obezbeđuje nove kontejnere, jer i meštani ostalim mesnim zajednicama imaju pravo na istu uslugu poput vas. U planu za naredne godine je uvođenje ostalih sela na teritoriji opštine Kučevo u sistem odvoženja smeća.
Za narednu godinu za Kučevo je planirana nabavka mini kontejnera isključivo za pepeo iz ložišta, a do tada vas molim ispred opštinskog veća da čuvate zajedničku svojinu.
U godini kada su ekološki pokreti u jeku, kada su glavne teme požari na deponiji, na samom kraju godine neki nesavesni meštani zapalili su i uništili kontejner u centru grada koji nije opstao ni 24h na ulici.
Ako kao ekološki svesni i savesni građani zaista želite čistu životnu sredinu, molimo vas da ne palite više ni jedan kontejner, a za ovaj spaljeni bilo bi ljudski i korektno da se počinilac sam javi da mu pomognemo da sanira štetu koju je napravio.
Slobodan Stokić
Član opštinskog veća za ekologiju“

Loading