Седница Савета Браничевског управног округа о ковиду – од почетка године у округу преминуло 226 особа

2SASTANAK-BUO-01
Facebook

Од почетка пандемије 2020. године до данас, на територији Браничевског и Подунавског округа 52.636 особа је оболело од ковида. У оба округа су битку са ковидом изгубиле 293 особе, речено је на седници Савета Браничевског управног округа.

На територији Браничевског и Подунавског округа од почетка пандемије 2020. године до данас од ковида је оболело 52.636 особа, од чега 25.654 особе у Браничевском, а 26.982 особе у Подунавском округу.

Према подацима Завода за јавно здравље Пожаревац, од почетка ове године, на територији Браничевског округа преминуло је 226 особа.

У општни Голубац је од почетка године преминуло 10 особа, у Великом Градишту 28, у Жабарима 13, у Жагубици пет, у Кучеву 18, Малом Црнићу 14, Петровцу на Млави 27, а у Пожаревцу 111 особа је изгубило живот од последица ковида, показују подаци Завода за јавно здравље Пожаревац.
Имунизација против ковида се обавља у нешто мањем обиму него претходних година.

Ускоро би требало да почне имунизација и двовалентном вакцином против ковида.

Вакцина садржи основни сој корона вируса који је пронађен у кинеском граду Вухан, одакле је и пандемија кренула, као и мутирани, омикрон сој. Ова врста вакцине одобрена је као бустер, додатна доза и препоручује се старијима и људима са тешким болестима, али могу да се вакцинишу и остали.

Бивалентну вакцину могу приме и они који се нису уопште имунизовали и биће од користи, јер нема никаквих контраиндикација до сада и смањује ризик од тежег оболевања.

извор : САТ ТВ

ФОТО : ПОПОРТАЛ

Loading