Др Рајичић присуствовао отварању 16. Сајма етно хране и пића

IMG-20221124-WA0008
Facebook

На Београдском сајму отворен је 16. Сајам етно хране и пића који ће трајати од данас (четвртак, 24. 11. ) до недеље (27.11.). Отварању је, између осталих високих званица присуствовао и председник општине др Иван Рајичић. Он је овом приликом посетио и штанд на коме су своје специјалитете изложили пољопривредници из наше општине. Већ у првим сатима Сајма, штанд је изазвао велико интересовање многобројних посетилаца. Ове године присутно је преко 300 излагача из земље и иностранства ( Румунија, Република Српска и Грчка).

Међународни сајам хране, пића и опреме је регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује.

Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа.

 

 

Loading