Ученици из Трстеника који су измакли столицу својој професорки искључени из школе

287661_trstenik-ulaz-u-tehnicku-skolu-foto-skolatrstenik_f
Facebook

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је јуче како очекује да сва три ученика која су починила насиље над својом професорком буду кажњена најстрожом казном, односно, искључењем из школе.

– У Србији има 1.800 основних и средњих школа, скоро 750.000 ученика и око 150.000 људи ради у просветном систему. Насиља је, нажалост, било, има га и биће га, али постоје јасни протоколи и јасне едукације и правилници на који начин се поступа у тим случајевима – казао је Ружић

Kако је још рекао министар просвете, морамо да имамо нулту толеранцију за насиље.

 

– Морамо сви заједно радити на ауторитету наставника који раде један племенити посао. Морамо повести рачуна, не само о њиховим платама, већ и о њиховом статусу у друштву – поручио је министар.

 

Подсетимо, 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику тројица ученика су за време часа физички напала своју професорку Марију Стевановић, односно, један од ђака јој је измакао столицу, након чега је пала, други је све снимио, док је један од њих снимак поставио на друштвене мреже, те је за овај инцидент сазнала цела Србија и бројне институције које су исти најстроже осудиле.

Kако смо касније сазнали, њен син, такође ученик те школе, у том тренутку био је у учионици преко пута, а насилници су снимак прво проследили управо њему.

извор:паланкаданас

Loading