Кучево на обележавању Дана Центра за обуку копнене војске

IMG_0139
Facebook

Постројавањем јединица и дефилеом припадника Центра за обуку копнене војске у  Касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу, обележен је 16. новембар, Дан Центра за обуку копнене војске.

Свечаности су присуствовали помоћник команданта Команде за обуку за операције пуковник Милован Васић, градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Скупштине Града Предраг Мијатовић, председник општине Кучево др Иван Рајичић, председник Скупштине општине Кучево Бранко М. Кецман,председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић , представници  других општина са територије Гарнизона Пожаревац, бивши команданти Центра, пензионисани припадници Војске и резервни официри, представници Браничевске епархије, МУП-а, судства, директори школа, јавних и приватних предузећа, ученици основних и средњих школа.

Командант Центра, пуковник Душко Јовић је истакао да се овај празник обележава у знак сећања на Колубарску битку која је чувена по херојству, родољубљу и умећу ратовања, а изучава се на највишим школама ратне вештине. У наставку свечаности помоћник команданта Команде за обуку за операције пуковник Милован Васић уручио је награде официрима, подофицирима и професионалним војницима који су остварили запажене резулатате у протеклом периоду, док је командант Центра пуковник Душко Јовић уручио плакете за успешну сарадњу представницима појединих општина и институција.Присутни су имали прилику да се у оквиру тактичко – техничког збора упознају са делом опреме и наоружања и оспособљеношћу припадника пожаревачког Центра за обуку копнене војске. У културно – уметничком програму наступили су представници Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ и ГАНИП.

извор и фото Реч народа

Loading